Doneaza 2% ca persoana fizica

CAMPANIA 2018 – REDIRECȚIONEAZA 2% către ASOCIATIA PROACTIV PENTRU COMUNITATE pentru proiectele sociale

Orice contribuabil poate dispune direcționarea a 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizație non-guvernamentală ‒ asociație, fundație etc. ‒ dorește (conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal). Practic, în acest fel, dvs. transmiteți statului modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit.

Această suma nu reprezintă o sponsorizare sau donație. Ea este, în esență, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta.Dacă doriți să sprijiniți activitatea asociatiei noastre prin redirecționarea a 2% din acest impozit plătit statului pentru salariu, urmați în ordine pașii de mai jos, până la data de 25 MAI 2018 ,

1: Descărcați și tipăriți formularul aici:   formular

Descărcați formularul potrivit

Pentru venituri obținute
exclusiv din salariu sau din pensie

Pentru venituri obținute
din alte surse, pe lângă salariu

*Completați cu datele personale numai unul din aceste formulare, în funcție de situația în care vă aflați.
**Anul precompletat în formular este 2017, deoarece ne referim la impozitul pe venit din anul financiar încheiat 2016.
*** versiunea electronica editabila a formularului 230, disponibila a fi deschisa cu Acrobat Reader XI sau alt program de editare pdf, poate fi descarcata de


2: Completați cu atenție

Formularul se completează de mână, în două exemplare, dintre care unul rămâne la dvs. cu numărul de înregistrare primit la depunere de la Administrația Finanțelor Publice.

Pentru venituri obținute exclusiv din salariu

Completați cu datele de identificare (pct. I), tipul de venit și semnătura. Restul rubricilor nu trebuiesc completate (se completează doar dacă este cazul).

Citiți cu atenție instrucțiunile detaliate pentru completarea formularului 230.

Pentru venituri obținute din alte surse, pe lângă salariu

Trebuie completat formularul 200 la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut. Citiți cu atenție instrucțiunile detaliate de completare a formularului.

 

Informaţii importante:

Daca nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozit, puteți lăsa căsuța necompletată.
Conform art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: „…Organul fiscal competent are obligația calculării, reținerii și virării sumei reprezentând până la 2% din impozitul datorat…


3: Depuneți formularul

Legea vă permite depunerea formularului prin mai multe metode:

  • Direct la registratura organului fiscal
  • Prin Poșta Română, cu scrisoare recomandată, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu*
  • Prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii (informatii suplimentare AICI, declaratia  230   AICI , declaratia 230 pentru semnatura electronica – AICI , respectiv declaratia 200 – AICI)

*La Administrația Finanțelor Publice corespunzătoare sursei de venit (de ex. adresa companiei / instituției angajatoare).

Consultați adresele Administrațiilor Finanțelor Publice:AICI

*Potrivit legii este acceptată și adresa unde locuiește efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România.


Informații utile

Formular standard aici

Modelul standard de formular (necompletat), disponibil pe pagina ANAF

Date de completare

Denumire entitate non-profit:

ASOCIATIA PROACTIV PENTRU COMUNITATE

Cod de identificare fiscală a entității non-profit:

31191423

Cont bancar (IBAN):
RO 51 BTRL RONC RT00 G467 2301

Trimiterea prin Poșta Română

Dacă doriți să trimiteți prin poștă, majoritatea oficiilor poștale lucrează de luni până vineri între 08:00 și 19:00, iar unele oficii poștale sunt deschise și sâmbăta, între 08:00 și 14:00.

https://www.posta-romana.ro/gaseste-oficiu-postal.html

Model de completare

Pentru mai multe detalii, consultați modelul de completare a formularului 230.

Confidențialitate și informații fiscale

În conformitate cu O.G. nr. 92/2003, art. 11, alin (4), beneficiarii sumelor obținute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obține informații cu caracter fiscal din care să reiasă „identitatea vreunei persoane fizice sau juridice”. Contribuabilii sunt singurii care ar putea solicita informațiile fiscale de mai sus. Totodată, în cazul în care doresc, contribuabilii pot să comunice fundației faptul că au depus formularele respective.